Германското правителство обяви за неуместни критиките на Месут Йозил, който напусна

...
Германското правителство обяви за неуместни критиките на Месут Йозил, който напусна
Коментари Харесай

Германия към Йозил: Повечето турци са добре интегрирани

Германското държавно управление разгласи за неуместни критиките на Месут Йозил, който напусна националния отбор на Германия поради прояви на расизъм и пренебрежение към себе си, написа dnevnik.bg.

Говорителят на канцлера Ангел Меркел разяснява откритото писмо на футболиста.

" По-голяма част то близо 3-те милиона души с турски корени, които живеят в Германия, са добре интегрирани ", сподели представителят на Меркел.

 

Според държавното управление на Германия Йозил е получил почитание, а всички турци или хора, които произлизащи от мигрантски фамилии, се радват на положително отношение в страната.

 

" Госпожа Меркел прави оценка направеното от Йозил за националния тим и го счита за един от огромните играчи на Германия. Тя почита решението му да се откаже. "

 

В неделя халфът разгласи, че в управлението на Германския футболен съюз (DFB) не би трябвало да работят хора с расистки убеждения.

 

" След дълго решение реших, че няма да играя за националния тим, до момента в който чувствам това възприятие на расизъм и неналичието на почитание. До момента съм носел екипа на Германия с горделивост и неспокойствие, само че в този момент не е по този начин ", приключва Йозил.

 

През май Йозил дружно със съотборника си Илкай Гюндоган и Дженк Тосун ( " Евертън " и Турция) се срещна с Ердоган в Лондон и му подари фланелка.

" Снимката с Ердоган не беше акт на политика или на пропаганда, а просто на почитание към човек, който заема висок пост. Той е президент на родината на моите родители ", изяснява Йозил в писмото си.

" Моята специалност е футболист, а не политик, тъй че срещата ни нямаше отношение към това ".

 

 

Йозил добави, че отношението, което е срещнал от Германския футболен съюз (DFB) по-късно, както и от други хора в Германия, го кара да не желае повече да играе за тима.

 

" Когато печелим ме считат за немец, а когато паднем съм турчин. Също по този начин медиите непрекъснато употребяват фотографията ми с Ердоган ", сподели още футболистът.

 
Няма извоювано единоборство от 2014 година
 

Легендата на немския футбол Ули Хьонес беше един от първите, които разясниха решението на Йозил да се откаже от националния тим. Президентът на  " Байерн " (Мюнхен) не спести отстрите си думи към халфа.

 

 
 Германия към Йозил: Повечето турци са добре интегрирани
© Reuters

 

 

" Щастлив съм, че всичко това най-сетне свърши. От години той е цялостна дупка в тима на Германия. Последният шпагат, който направи беше преди международното през 2014 година, оттогава единствено се крие и оправдава слабото си показване с тази фотография ", сподели Хьонес.

 

Йозил е международен първенец от 2014 година и играе за Германия от 2009 година Той има 92 мача и 23 гола за първия тим.

 

" Той играе доста мощно, когато тимът му е мощен, само че в останалото време просто го няма. Винаги когато с " Байерн " срещаме " Арсенал " използваме това, че той е най-слабото им звено ", сподели още някогашният национал.

 

Тео Цванцигер, който беше отпред на DFB в предишното остана отчаян от решението на Йозил.

 

" Когато има спор, то той би трябвало да се взема решение посредством полемики. Това обаче не беше направено преди международното състезание и беше ясно, че нещо сходно ще се случи и след него ".

 

Според различен някогашен чиновник във федерацията Харал Щенгер, който беше представител, настощият президент на DFB Райнард Гриндел трябва да напусне поста си. " Той е най-лошият президент на федерацията, който аз си припомням. Мисля, че времето му към този момент изтече ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР